5 september 2024

Voorkom een lekke fietsband met deze praktische tips

We kennen het allemaal: je bent onderweg en ineens gebeurd het, een lekke band. Niemand heeft daar tijd voor, zeker niet als je haast hebt voor een afspraak of je werk. Gelukkig kun je de kans op zo’n vervelende situatie zelf verkleinen. Hier zijn vijf handige tips om je fietsbanden in een goede conditie te houden:
 


Tip 1: Pomp regelmatig je banden op
Een goed opgepompte fietsband gaat minder snel lek. Zorg ervoor dat je je banden regelmatig oppompt tot de juiste druk. Dit maakt je rit niet alleen soepeler, maar vermindert ook de kans op een lekke band. Gebruik een goede fietspomp zoals de Simson Hogedrukpomp ‘Basic’ voor je dagelijkse woon-werkritten of neem de Simson Framepomp ‘Excellent’ voor onderweg.
 


Tip 2: Controleer regelmatig je banden op slijtage
Dit is vooral belangrijk voor de fietsbanden van een e-bike. Door de hogere snelheden en gemiddeld zwaardere belasting slijten deze sneller. Kijk regelmatig of je banden geen scheurtjes, gaatjes of kale plekken hebben. Een versleten band kan je rit ineens flink verpesten.
 


Tip 3: Geef je fiets regelmatig een onderhoudsbeurt
Een fiets die goed wordt onderhouden heeft minder kans op problemen. Zorg ervoor dat je je fiets regelmatig laat nakijken door een professional, of doe het zelf met onze handige onderhoudsproducten. Denk aan het controleren van de bandenspanning, het smeren van de ketting en het afstellen van de remmen.
 


Tip 4: Vermijd slecht wegdek
Scherpe stenen, glas of kuilen kunnen je banden flink beschadigen. Probeer zulke wegen te vermijden, zeker als je snel fietst. Een kleine omweg kunnen je banden veel ellende besparen.
 


Tip 5: Neem altijd een Simson Reparatiedoosje mee
Hoe goed je ook voorbereid bent, een lekke band kan altijd gebeuren. Gelukkig ben je met een Simson Reparatiedoosje altijd klaar voor onverwachte situaties. De reparatiedoosjes bevatten alles wat je nodig hebt voor een snelle en volwaardige reparatie. Het e-bike blikje komt inclusief de handige Simson Lekzoeker. Deze tool helpt je eenvoudig het lek in de band te vinden - zonder water nodig te hebben - zodat je snel weer op weg bent. Uiteraard is de Simson Lekzoeker ook los verkrijgbaar.
 


Zorg ervoor dat je veilig de weg op gaat, want je banden zijn een van de belangrijkste onderdelen van je fiets. Bekijk onze website voor het volledige Simson assortiment en check snel waar je het dichtstbijzijnde verkooppunt kan vinden via deze link: Verkooppunten - Simson

Lees ook deze artikelen eens